Pollastre en escabetx
Ingredients
- 1 pollastre de la Raça Prat
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- Pebre blanc
- Llorer
- All
- 1 l d’oli d’oliva
- 2 l d’aigua
- 200 ml de vinagre
Elaboració
En una cassola sofregirem les verduretes tallades en juliana. Tallarem el pollastre a trossos, el salpebrarem i l’afegirem a la cassola.
A continuació, ho cobrirem amb l’oli i l’aigua i hi posarem una fulla de llorer. Ho deixarem coure a foc lent
durant un mínim de quaranta-cinc minuts. Passat aquest temps, comprovarem que estigui cuit.
Tot seguit, retirarem el pollastre i desossarem els pits i les cuixes del pollastre. En una altra cassola, colarem el suc per tal de separar les verdures de l’oli. Un cop fora del foc, remourem el suc i anirem afegint-hi a poc a poc el vinagre. Incorporem el pollastre dins el suc.
La presentació anirà acompanyada de verduretes bullides i a temperatura tèbia.
Autor
Tropical Beach Club
Pollastre rostit amb prunes i pinyons
Ingredients
- 1 pollastre de la Raça Prat de 2,5 kg aproximadament
- 1 cabeça d’alls
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Prunes, pinyons i brandi
- 2 l d’oli
Elaboració
En una cassola posarem l’oli i quan estigui ben calent, hi posarem la cabeça d’alls i el pollastre tallat a quarts i salat.
El deixarem a foc lent fins que vagi agafant color, moment en el qual hi afegirem la ceba tallada i el tomàquet a trossos. A continuació, hi afegirem un bon raig de brandi i les prunes que prèviament haurem tingut macerades amb el brandi. Finalment, hi posarem els pinyons.
La durada de la cocció serà d’entre dues hores i dues hores i mitja.
Autor
El Pati Blau